Vrij magazine Telegraaf

Het afgelopen weekend heeft de Telegraaf in de Vrij bijlage van de zaterdag editie uitgebreid aandacht besteed aan de Amphicar. Vakfotograaf Jerome Wassenaar heeft de auto gefotografeerd in Friesland tijdens een special hiervoor georganiseerde fotoshoot in het winterse landschap. Ook de witte uitvoering van de Amphicar is een echte blikvanger. De telegraaf bereikt middels de weekend editie ongeveer 1 miljoen lezers.


Autovisie

Autovisie magazine is al sinds 1956 het toonaangevende magazine voor autoliefhebbers. Vandaar ook dat het blad aandacht heeft besteed aan de Amphicar, want dat het een bijzondere auto is dat blijkt maar weer. Deze keer heeft de autoglossy de bekende varende auto meegenomen voor een rondrit / vaart langs de Friese elfsteden. Hoofdredacteur Jaco Bijlsma heeft de auto vakkundig gevaren en is uiteindelijk ruim binnen de tijd op de Bonke vaart over de streep gegaan!


Radio 538

Deze zomer toert en vaart! de varende auto van Auto Antiek door heel Nederland voor Radio 538! De bekende radiozender heeft de auto ontdekt en gebruikt het opvallende voertuig om de naamsbekendheid nog meer te vergroten en het publiek te vermaken op festivals en grote evenementen.
Zo kan je de auto en het enthousiaste promotieteam tegenkomen tijdens de Sneekweek maar ook in de grachtenparade van Pride Amsterdam!
Wat een bijzondere auto is het toch !!

De promo is hier te zien.


Nieuwe cameratrailer in gebruik genomen!

Na aanhoudende vraag is Auto Antiek overgegaan tot de inzet van een speciale cameratrailer. Op deze trailer kunnen voertuigen stilstaand worden geplaatst terwijl ze toch rijdend worden gefilmd. De cameraman zit op een volledig verstelbare stoel voorop de trailer en kan zo vanuit diverse posities zijn opnamen maken. De bestuurder van de auto kan zich zo met andere zaken dan autorijden bezighouden.

De trailer is inmiddels ingezet voor diverse producties en heeft zijn nut bewezen!


NTR Nederland in 7 overstromingen

De NTR heeft een documentaire gemaat van “Nederland in 7 overstromingen”.
Deze documentaire geeft perfect weer hoe Nederland zich door de eeuwen heen heeft gehouden tegen het water.
Wat is er allemaal aan gedaan om het water te keren en door het hele land zijn de sporen van waterkeringen te vinden.
Zeer interessant en met de inbreng van de amphicar van Auto Antiek ook nog eens leuk om naar te kijken!!

Neem alvast een voorproefje op www.youtube.nl


Transmobiel

Altijd al iets meer willen weten over de Amphicar?
Welke techniek zit er achter, door wie is de auto bedacht, hoeveel zijn er gemaakt en hoeveel zijn er nog over.
Op al deze vragen en nog veel meer krijgt u deze maand antwoord in het uitgebreide transportmagazine Transmobiel.
De redaktie van Transmobiel heeft de amphicar van Auto Antiek eens goed bekeken en heeft in de laatste uitgave 6 pagina’s gewijd aan het ontstaan en de historie van de Amphicar en is zeer interessant om te lezen.

Zie ook www.transmobiel.nl


Van Thilt on tour

Op zondagavond 25 augustus j.l. is de amphicar van autoantiek live te gast geweest in de rondreizende zomer talkshow van Marcel van Thilt. Marcel heeft samen met VRT presentator Ben Roelants de inzet van de amphicar belicht aan de vooravond van de premiere naar de televisieroute welke 9 weken lang op VRT 1 zal worden vertoond. Marcel was laaiend enthousiast en kon maar niet geloven dat deze auto ook echt kan varen… We gaan het zien in deel 1 van de televisieroute!

klik op onderstaande link voor een leuke presentatie!


VRT “de Televisieroute”

De nationale Belgische televisiezender VRT heeft in de zomer gebruikt gemaakt van de Amphicar van AutoAntiek.
In het kader van 60 jaar vlaamse televisie is een 9 delige serie opgenomen over bijzondere en memorabele momenten op de belgische buis.
Vlaamse iconen, artiesten en herkenbare personen uit 60 jaar belgische televisie zullen deze serie gaan maken tot een gezellige reunie!
Het programma De Televisieroute zal 9 weken lang worden uitgezonden op iedere zondagavond vanaf 8 september om 20:00 op VRT 1.


NTR televisie

In het najaar zendt de NTR televisie de serie, Nederland in 7 overstromingen uit. Dit programma gaat over de invloed van historische overstromingen op het Nederlandse landschap. Het produktiebedrijf Kunst & Wunderkammer heeft met de Amphicar van AutoAntiek een deel van de opnamen gemaakt in de omgeving van de IJssel bij Zwolle. Presentator Frank Westerman had al snel het plezier van de Amphicar door en beleefde een leuke werkdag!


AUTOVISIE

Ook het bekende magazine Autovisie is onder de indruk van de Amphicar!
Autovisie is een vooraanstaand tijdschrift wat al sinds 1945 actueel autonieuws bij menig autoliefhebber op de deurmat brengt.
Voor de rubriek, “uw garage” was Autovisie op zoek naar een speciaal item omtrent een bijzondere auto.
De Amphicar van Auto Antiek voldoet uitstekend aan het beeld van een bijzondere auto en mede om deze reden heeft journalist/fotograaf Arno Lingerak een 2 pagina groot artikel over deze auto gepubliceerd.
Bekijk zeker ook de filmpje onder deze link voor een spetterende tewaterlating van de Amphicar!


TELEGRAAF

Dagblad de telegraaf heeft een redaktioneel stuk geplaatst over de Amphicar.
Journalist/ fotograaf Arno Lingerak was geinteresserd geraakt in de auto en heeft een flink artikel aan het plezier van deze autoboot gewijd!
Arno heeft in het stuk het unieke karakter, de vooruitstrevendheid en bovenal het plezier van deze opvallende klassieker goed naar voren laten komen!


Transmobiel

Van de Merwe trouwvervoer heeft haar wagenpark uitgebreid met de aanschaf van een prachtige klassieke Bedford bus van het type OB uit 1949.

Deze Bedford bus met een Duple Vista carrosserie heeft een rijke historie, verkeert in een uitstekende conditie en staat in een prachtige kleurstelling. Van dit type bus zijn er niet veel gemaakt en op dit moment rijden er nog ongeveer 70 rond waarvan de meeste in Engeland verblijven.

Reden genoeg om voor het informatieve transportmagazine “Transmobiel” in het december/ januari nummer hierin aandacht te besteden. Transmobiel publiceerd al 28 jaar de laatste actualiteiten in de transportbranche, zie ook www.transmobiel.nl

De redaktie heeft deze speciale bus op de voorpagina geplaatst en intern een 4 pagina’s! groot artikel over de bus gepubliceerd.


Parkmagazine

Park magazine is de nieuwe journalistieke glossy welke vorig jaar is gelanceerd. Het richt zich voornamelijk op actuele zaken en gaat dieper op de feiten in, zie ook www.parkmagazine.nl
De redaktie heeft een fotoshoot met presentator Jeroen Pauw (Pauw & Witteman) geplaatst.
Als ondersteunend item was de redaktie op zoek naar een bijzonder voertuig en vond deze bij Auto Antiek in de vorm van de Amphicar.
Jeroen heeft de amphicar vakkundig gevaren en het resultaat van fotograaf Eric van den Elsen mag zeker gezien worden!


Het gordijnpaleis van Ollie Hartmoed

De VPRO heeft samen met producent Lemming film, www.lemmingfilm.nl, aan een nieuwe 4 delige familieserie onder de naam Het gordijnpaleis van Ollie Hartmoed gewerkt.
De serie gaat over een 8 jarige jongen die voor de 100e verjaardag van zijn overgrootvader de hele familie weer bij elkaar wil brengen.
Aan de serie wordt meegewerkt door o.a. Leontine Borsato, Susan Visser, Barry Atsma e.v.a.

De producent was op zoek naar een bijzonder voertuig om verschillende hoofdpersonages in te vervoeren en heeft deze gevonden bij Auto Antiek.
De amphicar paste precies in het plaatje van deze leuke familieserie en is door Z@pp op de buis gebracht.


Rembrandt en ik

In het voorjaar heeft de EO de dramaserie Rembrandt en ik op de buis gebracht, de serie gaat over het leven van de beroemde schilder Rembrandt van Rijn.
In de serie is veel gebruik gemaakt van materiaal uit de 18e eeuw maar ook van authentieke rijtuigen en originele boerenwagens.

Een groot deel van dit klassieke materiaal is geleverd door tussenkomst van de Nederlandse vereniging van traditioneel gerij, www.traditioneelgerij.nl.
Aan autoantiek, van de Merwe trouwvervoer, is gevraagd een ervaren koetsier beschikbaar te stellen om met paard en wagens over de set te rijden.